Nele De Boitselier

1790 Affligem

Knoop & Knus
1790 Affligem
knoopenknus@gmail.com

Wie is Nele?

Ik ben Nele, mama, orthopedagoog, draagconsulent en oprichtster van Knoop & Knus.

Mijn eigen draagverhaal begint eigenlijk jaren voordat ik zelf mama werd. Ik kwam voor het eerst in contact met de wereld van draagzakken en draagdoeken toen ik als student in een babyspeciaalzaak werkte. Toen ik voor het eerst een verkoopster uitleg hoorde geven over het gebruik van een draagdoek, was ik er meteen van overtuigd dat ik mijn kinderen later ook zou dragen. Het leek me vooral heel praktisch en fijn om je kindje zo dicht bij jou te hebben. Wanneer ik enkele jaren later zwanger was van mijn dochter, volgde ik dan ook meteen een workshop om met een rekbare doek aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens mijn zwangerschap voelde ik mij enorm verbonden met mijn dochter, maar eens ik bevallen was leek die verbondenheid er plots minder zijn. Door mijn dochtertje vaak te dragen voelde ik me zowel fysiek als mentaal al gauw terug verbonden met haar. Dragen was dus niet alleen fijn en praktisch. Het zorgde ook voor meer verbondenheid tussen mijn dochter en mij.

Samen met de liefde voor mijn dochter groeide ook mijn passie voor dragen. Om mijn passie en kennis te kunnen delen volgde ik een opleiding tot draagconsulent en richtte ik Knoop & Knus op. Via deze weg hoop ik andere ouders te bereiken en hen op een veilige, ergonomische en comfortabele manier te leren dragen, zodat ze zich niet alleen fysiek, maar ook mentaal meer verbonden kunnen voelen met hun kind.

Verhuur van draagzakken/-doeken: Nee

Heeft volgende bijscholingen en specialisaties
Actief in volgende provincies
Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant
Consultaties in volgende talen
Nederlands
Gevolgde opleidingen
Instituut Voor Hechting 1

Share on print
Print
Share on email
Email