Breid je kennis over dragen uit en kom in contact met andere draagconsulenten

Als draagconsulent zit je vaak met vragen over dragen. Via onze beroepsvereniging kom je in contact met andere draagconsulenten. Zo kunnen jullie je kennis en ervaringen delen en nóg beter worden in jullie vak. Wil je lid worden van onze beroepsvereniging, een opleiding tot draagconsulent volgen of starten als zelfstandig draagconsulent? Wij helpen je verder met tips en advies!

Wat doet Draagconsulenten Vlaanderen vzw?

Draagconsulenten Vlaanderen is een vzw die zich bezighoudt met de externe promotie van het beroep van draagconsulent. Het is onze missie om (toekomstige) ouders en zorgprofessionals bewust te maken van het belang van veilig en ergonomisch dragen, en hen te begeleiden bij hun vragen en problemen. Hiervoor kunnen we rekenen op een uitstekend netwerk van opgeleide draagconsulenten, verspreid over gans Vlaanderen.

 

We doen veel inspanningen om onze draagconsulenten samen te brengen. We willen hen inspireren en helpen om verder te groeien als draagconsulent. Dat doen we door middel van workshops over diverse thema’s, van draag-gerelateerde zaken (bv. contactdagen met fabrikanten, themagesprekken) tot meer business-like topics (bv. opstarten van je eigen zaak, bedrijfsbeheer, verzekeringen die je moet afsluiten als draagconsulent). We hebben ook een gesloten Facebook-groep waar onze draagconsulenten met elkaar in contact komen, hun kennis kunnen delen en hun vragen kunnen stellen aan elkaar in een aangename, losse sfeer. Bovendien kom je via onze vereniging in contact met verschillende merken en fabrikanten van draagsystemen. We hebben ook een uitgebreide ‘draagbib’ waar je dragers kan lenen die je zelf (nog) niet in je assortiment hebt. Kortom, deel uitmaken van onze beroepsvereniging helpt je om nog beter te worden in jouw vak als draagconsulent!

Lid worden van de beroepsvereniging van draagconsulenten

Heb je een opleiding tot draagconsulent achter de rug en wil je graag lid worden van Draagconsulenten Vlaanderen vzw? 

Een opleiding volgen tot draagconsulent

Wil je een opleiding volgen tot draagconsulent? Wij organiseren zelf geen opleidingen maar we helpen je uiteraard graag verder. Je kan een meerdaagse opleiding volgen bij een van de erkende draagscholen:

  • België: bij Die Trageschule België.
  • In onze buurlanden kan je terecht bij Liefdevol Dragen, Zorgdragen Opleidingen, Trageschule Hamburg, Slingababy…

Alle draagscholen leggen hun eigen accenten en bieden opleidingen van verschillende niveaus. Neem zeker een kijkje op hun website om na te gaan welke opleiding tot draagconsulent het best bij je past.

Je kan ook een ééndaagse opleiding volgen. Hou er rekening mee dat je dan geen ‘officieel’ draagconsulent bent en dus geen lid kan worden van onze beroepsvereniging.

Aarzel niet om ons te contacteren als je nog vragen hebt over een opleiding tot draagconsulent.

Contacteer ons met jouw vragen lid worden van onze vereniging of een opleiding volgen tot draagconsulent.