Over ons

Voorwoord van Dagmar Lenaers: 

In 2010 volgde een eerste groep Vlaamse dragende ouders de opleiding tot draagconsulent. We droegen zelf en kregen meer en meer vragen vanuit onze vriendenkring, van kennissen, maar ook van wildvreemden op straat. We merkten dat er nood was aan professioneel draagadvies, via het forum van Dragen en Voeden kregen we een groep van 10 bij elkaar en gingen we ervoor. Ulrike Höwer van de Trageschule Dresden kwam naar Gent en we waren vertrokken. Gedurende de afgelopen drie jaar volgden er meer en meer Vlaamse ervaringsdeskundigen de opleiding aan verschillende draagscholen (o.a. Trageschule Benelux, Instituut Voor Hechting) en groeide het aantal draagconsulenten langzaam maar zeker.
In het begin werden we lid van de Nederlandse Vereniging voor Draagdoekconsulenten, kortweg de VDC genoemd. Na een tijdje kriebelde het bij meer en meer Vlaamse consulenten om onafhankelijk te werken, en ons echt te focussen op het Vlaamse en Brusselse draagpubliek.

We besloten de stap te zetten, eerst als een feitelijke vereniging, daarna als officiële vzw. Op 24 februari 2013 werden de statuten bepaald, de raad van bestuur samengesteld, de taken verdeeld. Draagconsulenten Vlaanderen vzw was een feit, vol enthousiasme vlogen we erin.

Het doel van onze vereniging is in de eerste plaats het verzamelen en bijeenbrengen van draagconsulenten, om zo ervaringen en kennis te kunnen delen. Op die manier kunnen we onszelf constant blijven ontwikkelen om ouders op een professionele manier verder te kunnen helpen. Dragen is zoveel meer dan het knopen, het heeft medische en sociale gevolgen voor zowel de dragers als de gedragene (of draagling). Verder willen we het dragen ook promoten door het  zichtbaarder te maken. Misschien nam je al wel deel aan één van onze draagwandelingen. Het is zeker de moeite om onze websitekalender of facebookpagina  in het oog te houden om niks te missen.

Ondertussen zijn we met een 20-tal leden en we blijven groeien. Tijdens dit proces bleven en blijven we ons focussen op ouders, verloskundigen en andere professionelen die meer willen weten over dragen.

Een consult boek je gewoon rechtstreeks bij de consulent van je keuze, deze werkt op afspraak en in samenspraak met jou als klant. Er wordt rekening gehouden met je wensen en samen gaan jullie op zoek naar waar jij en je kindje(s) op dit moment behoefte aan hebben.

Deze website wil vooral  informatie rond onze vereniging, het dragen en onze consulenten bundelen zodat je onmiddellijk vindt wat je zoekt of weet waar je terecht kan met je (draag)vragen.

Heb jij een goed idee dat onze vereniging vooruit kan helpen? Of wil je steunend lid worden en zo helpen het dragen te promoten, genieten van voordelen en onze bijscholingsdagen bij te wonen? Aarzel niet om ons dit te melden via ons contactformulier/mail!

Ik wens jullie alvast veel draagplezier en als het niet helemaal lukt zoals het zou moeten, contacteer onze consulenten gerust voor meer info of een afspraak.
Dagmar Lenaers
Voorzitter Draagconsulenten Vlaanderen vzw
15 september 2013